Vanuit mijn angst een manipulator te zijn kwam ‘Ik denk, dus jij bestaat niet

BRENT DE VRIES
Afstuderend performer

Wie ben je?

Hoi, mijn naam is Brent de Vries, ik ben 23 jaar en kom uit Amersfoort. Daar ging ik voor het eerst bij een toneelgroep, en nu ga ik afstuderen van de Performance Opleiding.

Ik vind hondjes leuk, hou van spelletjes spelen en ben extra gelukkig in de warme seizoenen. Ik hou van memes, rode lippenstift, en laatst droeg ik voor het eerst blauwe mascara. Altijd twee keer proberen. 

En: theater.

Ik hou ervan om theater te maken dat toegankelijk is, met lagen die ontdekt kunnen worden voor verdieping. Dat is bijvoorbeeld met een mooie bloementuin op het toneel.

(nooit gedaan)

 

Ik maak werk over identiteitscrisis.

De angst om manipulatief te zijn heb ik op het theater gezet, begonnen vanuit een lecture performance. 

En ik maak graag video’s!

Lekker editen.

Lekker projecteren.

Wat toon je?

‘IK DENK, DUS JIJ BESTAAT NIET’

Op Festival Gemaakt speel ik ‘Ik denk, dus jij bestaat niet’, samen met het grasmonster, bestuurd en vormgegeven door Jill Gielkens. Een verhalende monoloog over de angst om manipulatief te zijn. De voorstelling is ontstaan vanuit onderzoek die tot een lecture performance is gemaakt. Daarna speelde ik ‘de Toren’, een magisch-realistisch vormgegeven verhaal over een broer en een zus die van elkaar proberen te houden. Er is angst om manipulatief te zijn wegens een besef van macht en manipulatie vanuit onmacht.
Vanuit mijn angst een manipulator te zijn kwam ‘Ik denk, dus jij bestaat niet’.


13:00
13:35 2 juni, @toneelacademie, grote zaal
reserveer hier 

 

‘THE ROOTS OF A BEACH BENEATH A RIPPED NIGHT SKY’

Een video-installatie waarin ik je wil uitnodigen om je thuis te voelen. Je mag wegdwalen in de bladeren die hun richting verliezen, je mag kletsen, bellen en lachen. Een werk wat gaat over het even niks doen. Het staren naar je tafel voor 10 seconden en weer doorgaan met je dag. En de waarde daarvan.

vrije inloop 14:00 2 juni – einde festival, @Toneelacademie, kotje 1.3