Ookal heb ik mijn rustige momenten nodig, samenwerken met anderen is enorm belangrijk voor me en brengt me tot nieuwe hoogten. 

paula gehrlein
Afstuderend vormgever

Wie ben je?

Hallöchen, ik ben Paula. Vriende van mijnzullen mij als nostalgisch enemotioneel benoemen. Als vormgever vind ik vooral inspiratie in vervlogen tijden. Of het nu gaat om iconen uit de modewereld, fascinerende particulieren of kunstenaars uit verschillende kunststromingen. 

Tegelijkertijd ben ik geïnteresseerd in het idee van misappropriatie, kleding vanuit een ander perspectief bekijken en jezelf de vrijheid gunnen om alles te proberen. Dat in combinatie met duurzaam denken vormt een groot deel van mijn werk.

Ook al heb ik mijn rustige momenten nodig, samenwerken met anderen is enorm belangrijk voor me en brengt me tot nieuwe hoogten.

Wat toon je?

Planet B

„Gleich lernen wir MARTI und ALEXIS kennen,

die uns angeblich auf ihrer ersten interplanetaren Zeitreise in die Arme laufen. In Wahrheit werden die beiden aber von zwei Spieler*innen gespielt, von denen mindestens eins eine Spielerin sein soll.

Von welchen Planeten und aus welchen Gezeiten diese Spieler*innen kommen, ist diesem Stück hier herzlich egal.

Jedes Wesen darf jede Figur spielen. Künstliche Intelligenzen inkludiert.

Wir sind eine Schulklasse und müssen uns schon selber spielen. Den Text, den wir zwischendurch sagen,

müssen wir vorher nicht auswendig lernen.

Wir sagen einfach das, was uns spontan einfällt.

Unsere Lehrerin kann auch von einem Lehrer* gespielt werden. Alternativ kann das Stück auch ohne Lehrer*in gespielt werden, und vor einem Publikum, das keine Schulklasse ist.“

Aangezien het stuk [“Planet B”] eigenlijk was geschreven voor een klaslokaal en hier werd bedacht voor een klassieke theaterruimte, was er veel creatieve vrijheid om een ruimte te ontwikkelen die associaties oproept. De uitdaging was echter om het decor te ontwikkelen voor een mobiel toneelstuk. Het was belangrijk om de afmetingen in het oog te houden, het decor moest bijvoorbeeld makkelijk verplaatsbaar zijn en toch veel speelmogelijkheden bieden. Het was spannend om een manier te vinden om in deze context een nieuwe wereld te creëren.


vrije inloop, 11:00 2 juni – einde festival, @vrijthof