Ik heb stuk gemaakt.”

wieger meulenbroek
Afstuderend regisseur

Wie ben je?

Ik maak graag werk over eenzame mensen die pijn lijden. Dat klinkt heel grimmig, en dat is het ook wel een beetje. Toch hou ik heel erg van humor en probeer ik die zware onderlaag draaglijk te maken door het komisch en absurd te maken. Het is alsof ik mezelf in de voorstellingen kan troosten door humor en muziek. 


Ik droom ervan om op een dag een eigen gezelschap op te richten, waar we een mix tussen muziek en theater maken, die leunt op zowel improvisatie als vaste scenes/muziekstukken.

Wat toon je?

Ik heb stuk gemaakt

 

‘Ik heb stuk gemaakt’ is een bewerking op Drie Zusters van Tsjechov. Het is ontstaan uit een samenwerking met Mira Verhoeven, Toto van Stekelenburg, Paulien Foest, Lotte Laurens, Valentijn de Jonge en Jacobine Oudijk. We hebben de tekst uit elkaar gescheurd en weer aan elkaar gelijmd met improvisaties. Het resultaat is een destillaat van de tragikomische ironie die we vonden in het stuk: ze willen van alles, maar ze doen helemaal niks. Typisch Tsjechov. 

 

We hebben dit stuk gekozen omdat ik het zo saai vond, en we het allemaal nog niet begrepen. Gedurende het proces werd duidelijk hoe knap en grappig het geschreven is. Die Tsjechov was echt niet op zijn achterhoofd gevallen. We lijken hem alleen allemaal veel te serieus te nemen. 

 

Ja, toen ze me de verliefde majoor noemden, was ik nog jong en verliefd. 

Nu niet meer.” 

-Versjinin (Valentijn de Jonge) in Drie Zusters van Tsjechov

 

20:15-20:40 3 juni, @toneelacademie, grote zaal

reserveer hier