“Ik wil naar honderdduizend universums vliegen.”

ANDREA VASS
Afstuderend acteur

Wie ben je?

Hoi, ik ben Andrea. Geboren in het land waar Dracula vandaan komt, getogen in de volgens de ANWB mooiste vestingstad van Nederland: Gorinchem. Daar ging dus ook mijn spreekbeurt in groep 6 over: DRACULA!!! Want deze meedogenloze vampier was gebaseerd op prins Vlad III, a.k.a. Vlad the Impaler, die in zijn vrije tijd mensen spietste. Daar begon mijn fascinatie voor grote verhalen, mythes en legendes. Vampieren, weerwolven, heksen, I LOVE it. 

Als kind schreef ik de meest gekke verhalen over de gekste personages met nog gekkere namen. Zij waren soms net zo meedogenloos als Dracula en vlogen van het ene universum naar het andere. Ik schreef deze verhalen omdat ik er zelf naar verlangde om eens een keer naar een ander universum te kunnen vliegen. De ‘’gewone’’ wereld was gewoon zo saai…

 

Ik denk dat ik daarom actrice wilde worden. En dat wil ik nog steeds! Er zijn zóveel werelden om te ontdekken en personages om te leren kennen en te spelen. Grootse, gekke personages, met ieder hun eigen dromen en verlangens. Met veel humor, maar altijd oprecht. Ik wil naar honderdduizend universums vliegen.

Wat toon je?

Ik toon geen werk, omdat ik iets anders aan het doen ben!! Iets heel supervetgaafs. Momenteel draai ik voor de serie SPHINX, wat gaat over een meisje dat 3 jaar na haar ontvoering weer thuis terugkeert. Ik mag dat meisje spelen en dat is echt een droom die uitkomt. Wat zo gaaf is aan dit personage is dat haar karakter heel uiteenlopend is. It’s a crazy, crazy ride. Maar dat zien jullie vanzelf, volgend jaar ergens!!

 

De poster die je ziet is van ‘’WE MOETEN PRATEN’’, een absurdistische voorstelling over twee mensen die vast zitten in hun relatie en eigenlijk in hun leven in het algemeen. Alle pogingen om de vicieuze cirkel te doorbreken mislukken. Anne van der Vegt, Brent de Vries en ik wilden dit eigenlijk spelen op het festival, maar één van ons kon dus niet…