“Enfin, ik ambieer een ernstige tadaa.”

BRAM VAN DER SNEL
Afstuderend Performer

Wie ben je?

Hoi! Ik ben Bram, performer, grappenmaker, technicus, performerend grappenmakend technicus, technische performer die grappen maakt, grappenmaker die performt met techniek. Enfin, ik ambieer een ernstige tadaa. Grootsheid met gniffel en zacht gejank. Hierin besteed ik veel aandacht aan het decor met de vuistregel, als je er 45 minuten okselscheten in kan laten en mensen zeggen daarna, ahwel toch fijn, dan is het een goed decor. Mijn superhelden zijn Castellucci, Droog Brood, Dimitris Papaioannou en Toon Hermans. In mijn technology driven werken ben ik op zoek naar de droge grap van Toon in het decor van Castellucci.

 

Ik houd van koeien, voetballen, reality-tv en enorme kostuums. Ik ben een diva maar ook een idioot, dat zie je ook terug in mijn werk. Ik houd van strak versus onhandig. In elke perfectie zit wel iets imperfects  en dat geef ik ruimte. Ik denk dat we allemaal een beschaafde versie van onszelf tonen, terwijl we eigenlijk gewoon lekker willen spelen. 

 

Mijn werk cirkelt rondom de thema’s vrouwelijkheid (en heksen!! Daarover later meer), (im)perfectie en vastzitten in een wereld die niet (meer) van jou is. Ik geloof in de kracht van beeld. Dat we met weinig woorden, zoveel kunnen. Daarom ontstaan mijn voorstellings-ideeën altijd in combinatie met kostuum- en vormgevingsideeën. Ook de fysieke kracht en de raarheid van het lichaam spelen een grote rol. Heel veel kan een lichaam niet, maar wat kan er wel? In welke bochten kan je je wringen? 

Ik houd van extremen. Ergens helemaal voor gaan. Dat zegt ook veel over mij. Ik ga all the way of helemaal niet. Als ik ‘ja’ zeg op iets, dan is er geen remmen meer aan.

Wat toon je?

THE HOLLOW MEN

Jan Groenland, Ies Kaczmarek en ik  zijn bezig met het lanceren van ons performance collectief: Holy Dirt. Holy Dirt houdt zich bezig met het thema godsgruwelijkheid. Het hemelse helse, en het helse hemelse. De esthetiek van hemel en hel is vaak aanwezig in onze werken.

The hollow men is gebaseerd op het gelijknamige gedicht van T.S. Elliot. De voorstelling gaat over de terging van het nutteloze van het oneindige. Hoe te leven met de dreiging van alles en dus helemaal niets. The Hollow Men is een komische ode aan de leegte.

11:00-11:40 3 juni, @toneelacademie, grote zaal

reserveer hier