met horten en stoten spreken

CLAIRE VRIJENHOEK
Afstuderend performer

Wie ben je?

Mijn naam is Claire Vrijenhoek. Voorjaar 2019 pakte ik de trein van Breda naar Maastricht met een emmertje levende maden en een tas vol koptelefoons.

Vanaf dat najaar belandde ik in een vier jaar durende stroomversnelling en werkte ik rond de volgende onderwerpen:

Levend ogende dode duiven,

Backpackers die hun huis als een slak op hun rug dragen, stadsmensen die de natuur naar hun hand willen zetten, het meedansen met bange herten, “een schattig huis aan de buitenkant kan doods van binnen zijn”, my love was like the rain – Låpsley, Willemijn Hoebert x Kate Bush, geheime taferelen die zich afspelen achter gesloten deuren, met horten en stoten spreken, Microsoft PowerPoint 2003 en blinde vlekken van de waarneming

Wat toon je?

FLOATING ON VISUAL NOISE

In mijn lecture performance* “Floating on Visual Noise” onderzoek ik hoe het afsluiten van onze zintuigen nieuwe mogelijkheden biedt voor een andere vorm van waarneming. Door te focussen op visual noise, ontstaat er een nieuwe manier van kijken en ervaren. Kunnen we zien met gesloten oogleden? Kunnen we horen met onze oren onder water? Jij bent de sluiswachter van deze ervaring.

*Een lecture performance is een unieke podiumkunstvorm waarbij een performer tegelijkertijd een lezing geeft en theatrale elementen gebruikt om een interactieve ervaring te bieden. Het doel is om op een vernieuwende en inspirerende manier kennis over te dragen aan het publiek.

10:15-10:45 3 juni, @toneelacademie, 1.2
reserveer hier

I LOOK FOR A PLACE TO FEEL LIKE THIS

Ook laat ik de sculpturale video-installatie I Look For A Place To Feel Like This zien, die ik samen met mijn goede vriend en klasgenoot Ies Kaczmarek aan het maken ben. Samen hebben we veel avonturen beleefd en vastgelegd in foto’s en films, die we nu voor het eerst willen delen met het publiek. Deze installatie is een bijzondere mix van film, performance en installatiekunst en nodigt uit om onze gedeelde ervaringen te ontdekken.


vrije inloop, 12:00 2 juni – einde festival, @bureau europa