En kinderlijk blijven te leven.

ies kaczmarek
Afstuderend performer

Wie ben je?

Ik ben Ies Kaczmarek. Ik ben zeer gehecht aan beeldentaal, en geloof dat het een aparte taal is. Fotografie is belangrijk. Ik denk dat ik vaak de tragiek op zoek in lichaamsstructuren. Fysieke schade aan de performer is erg mooi om te zien. Fysiek spel is een prachtige kunstvorm, vind ik. De vraag hoe een lichaam reageert/eruitziet na een gebeurtenis mee gemaakt te hebben van ernstige verdriet of extreme vreugde. Ik ben zeer van de extremen, althans dat zegt een goede vriend mij, en dat geloof ik. Want diegene die dicht bij staan, zijn een thuishaven waar ik veel van leer en ontspan. Belangrijk. Muziek staat me dichtbij het hart, vooral klassieke muziek. Het overstemt alles en heeft een ongelooflijke goddelijke kracht, die kracht zoek ik ook als beeldend performer. Maar dat is lastig zoeken, om diezelfde energie van shostakovich, om daar aan te levelen. 

Wat toon je?

TWEE

Samen met Qi Qi van Boheemen spelen we de performance Twee.

Deze performance hebben gemaakt als ode aan de liefde aan elkaar en tegelijkertijd willen we het willen conserveren van ons twee als individu, voordat DAT individu sterft, om niet vergeten te worden.

 

15:30-16:30 2 juni, @toneelacademie, 0.1
reserveer hier

THE HOLLOW MEN
Op het komende Festival Gemaakt versie 2023 speel ik ook samen met Jan Groenland en Bram van der Snel de performance The Hollow Men. Een komische voorstelling over de leegte van mensen die zouden willen sterven, maar vast zitten in een tussenwereld. Ze willen niet naar de hel en ook niet naar de hemel. Verschillende moorden brengt ze zeker niet dichterbij.

 

11:00-11:40 3 juni, @toneelacademie, grote zaal

reserveer hier