“Als iemand Fernand Huts kent, geef me zijn nummer eens.”

JEFF DE MAEYER
Afstuderend REGISSEUR

Wie ben je?

Ik ben Jeff De Maeyer, een 27-jarige theatermaker uit België. Mijn werk vertrekt meestal vanuit zelfgeschreven teksten. Die teksten zijn vaak poëtisch, soms pervers, altijd feministisch. 

 

Ik geloof heel erg in de kracht van theater om mensen een soort ervaring te geven die steeds zeldzamer wordt. Een ervaring die mensen kan raken ongeacht hun achtergrond, voorkennis of voorliefde. Een ervaring die honderden vreemden plotsklaps op dezelfde golflengte kan laten deinen. Een ervaring, kortom, die theatraal is. Dit soort ervaringen tot stand brengen, is wat ik wil doen met mijn leven.Wat toon je?

ORIGINES

“Origines” is een monoloog vanuit het perspectief van een man die op het punt staat zichzelf te castreren. Hij wil niet misbegrepen worden. Zolang hij het publiek niet heeft kunnen duidelijk maken waarom hij doet wat hij doet, kan hij er niet mee doorgaan.

De tekst voor deze voorstelling schreef ik vlak voor de lockdown. Vorig jaar ben ik met twee klasgenoten aan de slag gegaan om de voorstelling echt tot stand te brengen. We repeteerden in lokalen van C de la B en Campo in Gent. We hebben in loodsen en verlaten garages gespeeld. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Het heeft PVC-buizen, walnoten en heel wat fruit gekost… maar nu staat “Origines” daar.

De machtige Thomas Hoebeke speelt. De onovertreffelijke Sarah Joos nam de dramaturgie voor haar rekening. 

Kom allen kijken voor een monoloog van een castraat die meer zinnigs te zeggen heeft dan u zou verwachten.

12:10-12:55  4 juni, @toneelacademie, 0.1
reserveer hier