Ik hou niet van rennen, grote honden en pittig eten.

judith westbroek
Afstuderend acteur

Wie ben je?

Ik ben Judith ook wel Juud! Geboren en getogen in Amsterdam en groot fan van jazzmuziek, films van Wes Anderson, cabaret, boeken van Sally Rooney, tennis en schaatsen kijken (niet zelf doen) en van lekker eten. Ik hou niet van rennen, grote honden en pittig eten. 

Ik kon dan misschien niet zingen voordat ik kon praten, maar ik schreef op mijn 3de wel al dramatische liefdesliedjes.

Nu, op mijn 22 jarige leeftijd, schrijf ik nog steeds liedjes, soms dramatisch soms vrolijk, soms in het Nederlands soms in het Engels. Hiernaast speel ik graag alle soorten personages – het liefst met accenten en gekke stemmetjes – zowel op de theatervloer als voor de camera. En ik ben op deze school ook begonnen met zelf theater schrijven en maken. Zo heb ik dit jaar de muziektheatervoorstelling ‘so you, so i’ gemaakt, met zelfgeschreven teksten en jazznummers (een paar dramatische en een paar vrolijke) die ik samen met vier fantastische jazzmuzikanten heb gespeeld. 

 

In mijn mijn leven wil ik mensen late lache en mense ontroere. Het is deze rollercoaster die zich Toneelacademie noemt, goed gelukt om mij in de afgelopen vier jaar aan het lachen en aan het huilen te krijgen, dus het lijkt mij de hoogste tijd dat ik het zelf in de wijde wereld ga proberen!

Wat toon je?

DE GROTE KUTSHOW

‘De Grote Kutshow’ (12+)  is een jongerenvoorstelling over seks voor in de klas. 

 

De welbekende horrorverhalen over zwangerschap, chlamydia en GOD FORBID genitale wratten, maken in deze voorstelling eindelijk eens plaats voor… PLEZIER! Met humoristische sketches, liedjes en raps wordt er een nieuwe wereld gecreëerd waarin je mag verdwalen, alles kan bestaan en eerlijk communiceren het nieuwe neuken is.’ 

Deze muzikale, leerzame en grappige voorstelling voor jong én oud, heb ik samen met afstuderend regisseur Rajja Gomez Iglesias en actrices Rosa Kreulen en Shanaya Dap (tweedejaars student aan de Toneelacademie) gemaakt. 

 

12:50-13:50, 14:25-15:25 3 juni, @toneelacademie, 0.1

reserveer hier

 

WIE VIERT ER VANDAAG HUN VERJAARDAG?

Deze jeugdvoorstelling (6+) gemaakt door Mijntje Pronk en mij, is een luisterfestijn voor groot en klein met prachtige dierenverhalen van Toon Tellegen en zelfgeschreven liedjes. We nemen je me naar het bos vol taarten, brieven, cadeautjes, muziek en grote en kleine feesten, waar er altijd wel iemand jarig is!

 

10:3011:15, 12:0012:45 4 juni, toneelacademie, 0.2

reserveer hier