“Wat probeer ik te vermijden?”

julia olsthoorn
Afstuderend acteur

Wie ben je?

Hoi, ik ben Julia Olsthoorn, een steenbok en ik vind het lastig om mij hiermee te intensiveren. Een steenbok is trouw, doelgericht en optimistisch. Nou, daar kan ik mij nog wel in herkennen maar steenbokken worden ook beschreven als serieus, negatief, ongevoelig en absoluut niet flexibel … Misschien heb ik het toch ergens in me, ook al dacht ik van niet? Ik ben gewoon alles, oftewel ik ben alles wat ik wil zijn.

 

Als speler start ik mijn werk vanuit mijn eigen binnenwereld en laat ik mij leiden door wat mij op dat moment bezighoudt. Ik floreer het beste wanneer ik zonder schroom mijn gedachten en gevoelens kan delen. Als mijn vrienden/collega’s hetzelfde kunnen doen en er wederzijds vertrouwen is, vormt dit de basis van het werk. Daarna verdiep ik in de achterliggende betekenissen. Wat probeer ik te vermijden? Waar liggen de werkelijke emoties? Of wat voelt degene die ik speel en wat voelt de ander of wat wil het juist niet voelen? Deze tegenhangers vullen elkaar mooi aan en zo ontstaan betekenisvolle en levendige werken.

Wat toon je?

G.W.R.P.N.H.D.

G.W.R.P.N.H.D. is een abstracte voorstelling over de leegte, gesymboliseerd door een voortdurend klinkende druppel. De drie personages Gaia, Rennie en Meissie zijn ‘geworpen’ en proberen zich nu tot de leegte te verhouden, zij het ieder op hun eigen manier. 

Dit proces van creatie was erg persoonlijk, bijzonder maar ook zeker moeilijk af en toe. We moesten de lelijke kanten van onszelf onder ogen zien, wat soms confronterend was. Niettemin was het een bijzondere ervaring om kunst te maken met mijn vrienden, en dat is iets wat ik in de toekomst graag wil blijven doen.

 

15:30-16:15 4 juni, @toneelacademie, grote zaal

reserveer hier