Ik voel ook een nieuwsgierigheid ontstaan naar andere kanten van mijzelf en wat ze gaan vertellen.”

marieke horst
Afstuderend scenograaf en kostuumontwerper

Wie ben je?

Mijn naam is Marieke Horst. Ik studeer af als scenograaf en kostuumontwerper. Ik ben opgegroeid in Groningen. Mijn favoriete moment van de dag is het ontbijt, wanneer de dag begint en alles fris en open is. Altijd met havermout en het liefst samen. Ik kijk graag detective series en flamenco dans filmpjes. 

Ik ben zacht, Vata-Pitta, voorzichtig en observerend. 

 

Beeldende vertellingen verwonderen mij. Zoals de films van Parajanov of de vormgevingen van Castellucci. Een groot mysterie dat je toch kan associëren. Ik denk dat veel eerste gedachten of schetsen tot sterke beelden leiden. Die zijn eerlijk en uit de ondergrond. Hier op school maakte ik een start met het vormgeven van die beelden in mijn eigen maken. 

Wat toon je?

HET ONEINDIGE VERHAAL

Met onze klas exposeren we projecten die we het afgelopen jaar maakten in het theater aan het Vrijthof. Je kunt onze kostuumontwerpen, schetsen en maquettes voor het oneindige verhaal daar zien. Een stuk over de noodzaak van verbeelding, wat veel mensen denk ik kennen van de film The NeverEnding Story. Ik heb het stuk betrokken tot de grote nieuwe fantasie, het geloof van deze tijd: de oneindige stromen van consumptie. 

Daarnaast zijn onze installaties, die nu in wording zijn, te bezoeken. Ik ben geïnspireerd geraakt door het boek drinkbare rivieren, van Li An Phoa. Haar pleidooi is dat drinkbare rivieren een leidraad zijn voor een gezonde economie, voor onze omgeving en onszelf. De laatste periode las ik veel over de staat van onze rivieren. Een paar honderd jaar geleden waren ze nog drinkbaar. Dat is nu onvoorstelbaar. Met die gedachte in mijn hoofd maak ik nu een vertaling naar de ruimte. 


vrije inloop, 11:00 2 juni – einde festival, @vrijthof