“In mijn werk ga ik op zoek naar hoe Lindsay Lohan,
Las Vegas en Late Night Shows met humor en glamour een kritiek kunnen vormen op de
wereld waar we nu in leven.”

marieke ornelis
Afstuderend regisseur

Wie ben je?

Ik ben Marieke en je kan mij altijd herkennen aan de met diamantjes bezette zonnebril op mijn hoofd. Daarnaast praat ik ook Vlaams, want ik kom uit Antwerpen. Na vier jaar in Nederland ben ik al behoorlijk ingeburgerd (Oude kaas! Nick & Simon! Klagen over de NS!) en heb ik besloten in het land van Oranje te blijven. Mijn voorouders zouden zich omdraaien in hun graf als ze ervan wisten, maar voorlopig is er geen enkele in geslaagd aan het rijk der doden te ontsnappen om me tegen te houden. Ik emigreer met mijn havercappu in de hand lekker door, in navolging van mijn droom To Make It Big In The Netherlands.

Ik koester een diepe passie voor realityseries zoals “Too Hot To Handle”, biografieën van celebrities zoals Brad Pitt en alle popconcerten op de MTV Music Awards tussen 1995 en 2010. Tegelijkertijd kan ik ook ontzettend genieten van een goede Tsjechov, feministische literatuur of een communistisch pamflet. In mijn werk ga ik op zoek naar hoe Lindsay Lohan, Las Vegas en Late Night Shows met humor en glamour een kritiek kunnen vormen op de wereld waar we nu in leven. “Wat is waarheid in een wereld die we optrekken aan de hand van onze verhalen?” is een vraag die vaak terugkomt in mijn werk. Ik bewerk graag repertoirestukken met mijn eigen kitsch-ironische sausje, of schrijf mijn eigen teksten, zowel theater, poëzie als proza.

Wat gebeurt er als activistische vissers Brad Pitt’s kunstveiling saboteren? Zit er iemand te wachten op een livestream van je liefdesverdriet? Wat doet Paris Hilton als haar mond dichtgroeit op een talkshow? Wat vinden we zo leuk aan Amerika? Watch my shows and you’ll find out.

Wat toon je?

CALLING MY X

Een camgirl livestreamt het laatste telefoontje met een verloren geliefde.

In een wereld waar iedereen continu via allerlei kanalen verbonden is, wordt het des te makkelijker elkaar kwijt te raken. We livestreamen onze feestjes en promoties, maar ook onze meest pijnlijke momenten. We worden gezien, dus we bestaan. Waar begint contact, en waar houdt het op? Wat gebeurt er als je de lijn doorknipt?

Calling My X is een eigentijdse vertaling van La Voix Humaine door Jean Cocteau. In deze muzikale voorstelling onderzoeken Tijn Hoekzema en Marieke Ornelis liefde en communicatie in onze tijd. Zo ontstaat een hedendaagse hervertelling van dit prachtige repertoirestuk, waarin queer culture en 21ste eeuwse media een nieuwe taal leveren voor dit liefdesverhaal.

 

16:10-17:00 3 juni, @toneelacademie, grote zaal
reserveer hier