In mijn onderzoek ben ik vooral op zoek gegaan naar wat een vrouw tot waanzin drijft. Wanneer slaan de stoppen door?

nikki deras
Afstuderend acteur

Wie ben je?

Ik ben Nikki, 27 jaar en woon naast Maastricht al 4 jaar in Aalst. Yes, de Ajuinstad. Mijn ouders hebben 10 honden waaronder 8 chihuahua’s en 2 pomeriaantjes, als je dat verhaal wil horen moet je maar even met me komen praten. 

Ik ben een enorme fan van Tim Burton, Edgar Allan Poe en Abattoir Fermé. Wat mij zo inspireert is dat zij het gruwelijke van de mens laten zien, hetgeen dat normaal in de maatschappij verdoezelt wordt. Ik vind mensen heel fascinerend omdat wij allemaal met maskers oplopen, iedereen speelt in zijn leven vele rollen. De vraag is welke rol speel je vandaag? Daarin ben ik vaak op zoek naar de vergeten vrouw. Bijvoorbeeld bij alle herdenkingsplekken van WOI zie je de gruwelijke verhalen van de mannen aan het front, maar waar zijn de vrouwen? Geloof me, die waren er, verkleed als man om mee te vechten aan het front, maar horen we daar iets van? Ik wil die vrouwen een stem geven.

Wat toon je?

Jeanne
Ik geef jullie een inkijk in een van mijn angsten: uitzichtloosheid. Vanuit mijn fascinatie voor gruwelverhalen, waarbij de angst en verschrikking van binnenuit de ontwrichte ziel van een personage komt, kwam ik samen met Kato Cornil bij de film Jeanne Dielman. Kato zit in haar derde jaar aan de TA en zal de regie in handen nemen. 

 

De film is vorig jaar uitgeroepen tot beste film aller tijden. Eigenlijk kijk je gewoon naar een vrouw die dag in dag uit hetzelfde doet. Dat willen we graag op scène zetten. Die film duurt 3 uur, echt een hel maar vooral omdat het zo herkenbaar is. 

 

In mijn onderzoek ben ik vooral op zoek gegaan naar wat een vrouw tot waanzin drijft. Wanneer slaan de stoppen door? 

 

Dat komt allemaal samen in: “Jeanne“. Een uitdaging want ik praat vooral graag op scène, dat ga ik nu even niet doen… Of toch? 

 

geannuleerd