“The art of performance is a vital remedy, not to offer answers, but to ask questions.

peet schaap
Afstuderend acteur

Wie ben je?

Peet Schaap is the prodigy of the divine feminine. Actor, creator, caretaker formed by an abundance of muses they have encountered on the pink brick road we call life. They have been called a lioness patiently taking care of their cubs, but just wait till you hear them roar. For Peet the art of performance is a vital remedy, not to offer answers, but to ask questions. Proposing all to share and listen to each other, in hopes of shaping a more comprehensive view of the world and life. 

 

Meiden, meiden, meiden, wie denkt ze wel niet dat ze denkt dat ze is… “Laat ik mijn lied met de Muzen beginnen…” zo schreef ooit Hesiodos in zijn Theogonie. Ik op mijn beurt ben als maker en als mens ook ooit begonnen bij de muzen, het feminiene zal altijd centraal staan in mijn manier van bewegen. Ik heb de gewoonte om me te verplaatsen in andermans schoenen, maar weet inmiddels ook hoe mijn eigen ruimte in te nemen. Er is ooit op school tegen me gezegd dat ik een huurmoordenaar zou kunnen spelen maar ook een alien, en volgens mij is dat heel duidend voor het spectrum waarop mijn makersschap zich beweegt. Of misschien maakt dat me juist heel onplaatsbaar, maar vanuit de realiteit gevestigd, door middel van onbegrensde fantasie, een tegenbeweging te geven aan dat wat we al kennen is hoe ik hoop de wereld een stukje rijker te maken. 

Wat toon je?

Ik zal tijdens deze editie van Festival Gemaakt niet als acteur te zien zijn. Ik ben in mijn laatste jaar op de Toneelacademie veel buiten het nest geweest en heb twee verschillende stageplekken gehad, bij de Balie (@de_balie) in Amsterdam en bij theater Oostpool (@theateroostpool) in Arnhem. Daar heb ik veel ervaring op kunnen doen en mijn professionaliteit kunnen beoefenen. Het  was mega waardevol om al eens op tour te gaan met de voorstelling Detective Moncler, en mijn gezicht te laten zien in alle hoeken van het land. Wel zal ik op Gemaakt de technische ondersteuning doen voor de voorstelling G.W.R.P.N.H.D. die ik samen met mijn collectief @deaffaire heb geschreven. Met een been in de wereld en t andere in Maastricht ben ik zeker te vinden op Festival Gemaakt, en sta ik open om te vertellen over al mijn ervaringen in het werkveld en de wonderlijke creatieve processen die ik heb mogen ervaren hier op school.