In China is twee een geluksgetal, omdat het goede nooit alleen komt.

qiqi van boheemen
Afstuderend performer

Wie ben je?

Ik ben QiQi van Boheemen, 24 jaar, 1.59m (4 cm groter dan Lady Gaga) en mijn Chinese naam is Fu Qi. Mijn lievelingseten is spaghetti aglio olio, bolognese, al tartufo of carbonara. Eigenlijk alle soorten pasta gerechten. Ik vind pasta sexy eten. 

Voetbal is mijn favoriete sport en ik ben fan van Ajax en FC Barcelona.

Tijdens de performance opleiding heb ik spelen en fotograferen ontdekt, iets waar ik veel plezier uit haal. Ik houd van melancholie, daarom zijn thema’s zoals verdriet, mijn eigen jeugd, vergetelheid en eenzaamheid terugkerende onderwerpen in mijn werk. Op grauwe dagen ga ik graag in mijn eentje naar het filmhuis. Mijn lievelingsfilm van dit jaar was Triangle of Sadness. Mijn droom is om in de toekomst een vliegende keep te worden in verschillende disciplines. Ik ben niet het type dat graag stil zit.

Wat toon je?

Twee
Samen met mijn beste vriend Ies Kaczmarek heb ik de performance ‘Twee’ gemaakt. De performance gaat over twee mensen en de onontkoombaarheid van hun bestaan. In China is twee een geluksgetal, omdat het goede nooit alleen komt. 

Voordat we dit werk maakten zijn we samen naar de Biënnale in Venetië geweest, en dronken we limoncello aan de Canal Grande. Dat was een lief moment waarin ik voelde dat een goede vriendschap een van de belangrijkste zaken in het leven is. Deze performance laat vormen van samenzijn zien en tegelijkertijd is het een blijk van onze vriendschap. 


15:30-16:30 2 juni, @toneelacademie, 0.1
reserveer hier


My Solitude

Daarnaast laat ik een fotoserie zien genaamd: ‘My Solitude’ (Mijn eenzaamheid). Ik houd van fotografie omdat het een verlengde van mijn hart en oog is. Fotografie is een van de weinige disciplines waarin het proces heel concreet is. Je ziet iets, of je hebt een beeld in je hoofd en dan klik je op het knopje van je camera. En dan heb je een foto. Die eenvoud vind ik fijn. 

Deze serie heet ‘My Solitude’ omdat ik naast samenzijn ook heel gelukkig kan zijn als ik alleen ben. Ik denk dat onze generatie slecht is in alleen zijn, daarom wil ik in deze fotoserie laten zien dat eenzaamheid ook mooie kanten heeft. 


vrije inloop, 12:00 2 juni – einde festival, @bureau europa