Mensen zouden mij kunnen omschrijven als de liefdesbaby van Lady Gaga, Paris Hilton, en Friedrich Nietzsche maar de meeste mensen noemen me “wow”.

tijn hoekzema
Afstuderend acteur

Wie ben je?

Ik ben Tijn (hij/hem,Die/Diens)  (a.k.a. Tinus, Tina of @tijnhoekzema), er werd altijd tegen me gezegd dat je niet zomaar op een toneelschool komt, dat je daar echt talent voor moet hebben. And it turns out: ik heb talent! tegen veel verwachtingen in mocht deze smalltown bombshell naar de toneelacademie van maastricht. ik ben iemand van het grote gebaar, vaak niet heel erg subtiel. In Maastricht heb ik mij ontwikkeld in zowel spelen als maken. Door interesse in theater, Film, Moderne kunst, muziek, underground- en Popcultuur heb ik in Maastricht een kenmerkende beeldentaal gevonden en een uniek referentiekader. Naast vele vlieguren op de vloer, heb ik mij niet alleen ontwikkeld als speler, maar ook als maker, performer en videokunstenaar. In mijn werk dat zich kenmerkt door het gebruik van discoballen sta ik met 2 benen op een scheidingslijn tussen acteren en performen, hoge en lage kunst, realiteit en fictie, inhoud en vorm. Mensen zouden mij kunnen omschrijven als de liefdesbaby van Lady Gaga, Paris Hilton, en Friedrich Nietzsche maar de meeste mensen noemen me “wow”.

Wat toon je?

G.W.R.P.N.H.D.

Niets… helemaal niets. Horen jullie dat? 


Het zwartgallige G.W.R.P.N.H.D is een mislukte verjaardag en net zo goed een vakantie die anders liep dan je had verwacht. In een mix van popcultuur en high-art, van filosofie en fantasie, van humor en absolute zwartgalligheid doet De Affaire een brutale poging iets van de leegte te maken, maar misschien is die hoop niets meer dan een plasje water. “We doen van alles, maar dat is zo niksig”

15:30-16:15 4 juni, @toneelacademie, grote zaal

reserveer hier


Calling my X

Een camgirl livestreamt het laatste telefoontje met een verloren geliefde.

In een wereld waar iedereen continu via allerlei kanalen verbonden is, wordt het des te makkelijker elkaar kwijt te raken. We livestreamen onze feestjes en promoties, maar ook onze meest pijnlijke momenten. We worden gezien, dus we bestaan. Waar begint contact, en waar houdt het op? Wat gebeurt er als je de lijn doorknipt?

Calling My X is een eigentijdse vertaling van La Voix Humaine door Jean Cocteau. In deze muzikale voorstelling onderzoeken Tijn Hoekzema en Marieke Ornelis liefde en communicatie in onze tijd. Zo ontstaat een hedendaagse hervertelling van dit prachtige repertoirestuk, waarin queer culture en 21ste eeuwse media een nieuwe taal leveren voor dit liefdesverhaal.

 

16:10-17:00 3 juni, @toneelacademie, grote zaal
reserveer hier